søndag 28. mars 2010

Gode er ikke rådyr... eh..

Vi har hagen full av rådyr. De invaderer hele hagen. Til og med på veranda og trappen foran ytterdøra er de. Minstemann på 2,5 år gikk seg rett på et dyr i det han skulle gå ut av døra, her en dag....huff, jeg liker det ikke!!
Er så redd for skaden de gjør. De spiser jo på alt!! Kjøpte en del nytt i fjor høst, og det ville være så synd hvis de spiser opp skudd og nye spirer..
For noen år tilbake fikk vi tips om å blande noe som heter blodmel med vann og salmiakk!!! Da holdt de seg vekk, til en viss grad.
Et annet råd vi har prøvd, er å male hvite "rådyr-romper" på en treplate e.l. og henge opp i hagen! Da skal de liksom tro det er ett annet rådyr de ser rompa på, og bli redd...!!

Det gjorde vi i dag, så får vi se da, om de holder seg borte.

Er det noen som har gode råd !!

6 kommentarer:

Ninni sa...

Du kan legge kubber av oasis i blodmelblanding og deretter feste dem på pinner. Det skal visst holde dem borte.

Men så nærgående da, jeg hjar aldri hørt at de går på verandaen og til og med på trappen! Uff, så plagsomt det må være. Skummelt også med tanke på sønnen din, det skjønner jeg godt. Og all skaden de gjør. De legger vel fra seg udelikate ting også... Uff, håper skaden viser seg å ikke være så stor. Tvi tvi!

Nydelige bilder fra fjorårets sommer :) Det ser så fint ut i haven din

Margrethe sa...

Nei gode råd har jeg ikke for rådyr. Hos oss er det hjorten som blir for nærgående når snøen ligger i slike mengder som i år.
Og skade har den gjort i massevis.
Men jeg synest også veldig synd på dem. De finner jo ikke mat. Nå har jeg vært i hagen og prøvd reparere noe av elendigheten. Må prøve å tenke ut noe som beskytter til neste vinter. Nå skal jeg nyte våren. Håper du får en god Påske.

krepsemor sa...

Rådyr har ikke vi heller, men hjort derimot :o( Men jeg syns ikke synd i dem! Rett og slett fordi de er overtallige!!! Naturen er så viselig innrettet at bestanden blir redusert når vi har harde vintre, og det er helt naturlig. Slik skal det være også, så da blir jeg litt irritert når folk begynner å fore de! Vi kan da ikke la hagene våre bli brukt til dyrehage med gourmet-fòr lett tilgjengelig hele tiden...La oss få ha hagene i fred, for vi har investert både tid og penger for å få den slik vi vil ha den! Elers kan vi like godt asfaltere.....
Jaja, måtte bare få det ut :o)
Ønsker deg en god påske, og lykke til med skremsels-prosjektet!

mi-rachel sa...

det høres jo egentlig litt idyllisk ut med rådyr i hagen.
men kan sikkert være irriterende:)

Nora sa...

Her har vi også rådyr i massevis. Og akkurat som hos deg er de ikke akkurat redde av seg. Jeg har også trodd at de iallefall vil holde seg unna verandaen, men det gjör de ikke:-( Det eneste som jeg har kommet på og som går bra (sånn nogelunde ihvertfall) er å plante sånt som de ikke liker. Så da må jeg dessverre klare meg uten f.eks tulipaner og roser. Men det finnes mye annet fint som de ikke spiser her hos meg, feks dagliljer, georginer, löytnantshjerte, prestekrager, pinseliljer m.m.

Anonym sa...

Trekk noen snorer på kryss og tvers og knyt på alminiumsforlie. Det hjalp hos meg :)