søndag 21. mars 2010

jeg liker hosta

Den er så anvendlig. Kan brukes både i skygge og på solrike plasser. Den har en fin form, er lett og dele opp og vokser ganske raskt til en stor, flott plante slik som  her. Den er også kjempefin i krukker :-)
Ikke nok med det, den har også nydelige blomster!!
Den finns i mange forskjellige farger, jeg har bare en tre-fire sorter.

Er det noen hosta-entusiaster som har gode tips og råd i forhold til denne planten??
-og som vil dele dem med meg ??

3 kommentarer:

asbjørg sa...

Hei!
Jeg liker også Hosta,og har mange forskjellige,Både store og småvokste,ensfargete og med striper i bladene.Men spesielle råd ang de har jeg ikke,de kan jo brukes nesten overalt,men liker seg nok aller best litt fuktig og i ikke for mye sol.

krepsemor sa...

Hosta er vel en typisk skyggeplante! Jeg har 5-6 forskjellige, men har ikke hatt dem veldig lenge! Mine blomstret først i fjor, og blomstene er nydelige. Jeg har for alvor fått øynene opp fo bladplanter i alle varianter, for blomstrer gjør de jo ofte veldig kort! Heuchera er også nydelige med sine mange fargevarianter!
Ønsker deg en flott uke!

Ninni sa...

Da er vi to :) Mine Hosta står i halvskygge og vanlig jord og får vanlig gjødsel og vanning. De er svært enkle å ha med å gjøre, ikke noe hokus pokus med dem :) Doggbladliljen min står tørt, den klarer seg utmerket. H. 'Sum & Substans' står ganske solrikt til, det går også bra. Om du planter den et sted den ikke ser ut til å trives, er det bare å flytte den. I fjor delte jeg en diger Hosta i fire, vips hadde jeg noen å gi bort og en selv som ikke ruvet så mye. Enkelte sorter blir jo digre beist :)